Mittwoch, 8. September 2021

Decko

 Mila Melina

toto leto bolo tak studené, že plavci si brali do vody brusle pre istotu, keby voda zamrzla na ľad ako na klzisku.


Cicko, Gupko a aj Gapka sú z toho úplne “paff”, keď Ťa vidia stáť na brusliach v lavóri!


Dnes máš TUCET rokov a preto nesmieš dostať len “tuctovú” gratuláciu - tak príjmi od nás túto streštenú.


Milá Melina, veľa šťastia, nech sa Ti všetko darí!


Pusinky Gapka, Gupko a Cicko...





4 Kommentare:

  1. V lavóry sa výborne trénujú piruety ....čo Ty o tom vieš ...gratulujem Gupkovi a Gapke a Cickovi k takej , už veľkej Meline!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. A mně naskočila v hlavě lavorovica.
      Ta se může při oslavách hodit.

      Löschen
    2. Nuž, u nás sa vraví, že : " baranovi sa iba o sene sníva " Slivky už začínajú dosahovať vhodnú zrelosť. Dnes ich idem sušiť. Lavorovicu vyrábať neviem , bohužiaľ .... Na povale mám ešte veľký medený kotol, v ktorom sme spolu so susedmi slivkový lekvár varievali. Teda, skôr moji rodičia ako ja. Milujem "sliviačku" Vieš, čo to je? Tu si síce môžem aj v hrnčeku uvariť, ale nie je to ono. Podobne , ako guláš varený v ktolíku vonku, je niečo uplne iné, ako guláš uvarený v hrnci na šporáku.Kto vie, čím to je ? Chystanie sliviek na lekvár a jeho varenie to boli susedské , jesenné stretávky. Niečo ako "páračky" Ešteže sa občas pri dobrej slivovici vieme stretnúť, už keď lekvár spolu nevaríme ... To smer sa nedávno, aj hej. Pomohol k tomu Covid . Reštiky hromadné akcie neumožňovali, tak ...ako sa majú dievky vydať a chlapi to patrične oláviť? No tak. ako onahdy ich staré matere. V šiatri na záhrade. No a to sa vtedy koláčov a páleného aj vzdialeným susedom ujde ! .............fúha, ako som sa rozpísala o tretej nad ránom. Pekný začínajúci deň !

      Löschen
    3. Kotlíkový guláš je výjimečný.

      Löschen

Smile

  Nichts zum Lachen! Halte aus, bemühe dich, Lieber, wir kommen in den Zirkus. Milacik, namahaj sa trochu, zobberu nas vystupdovat o cirkusu!

tlustjoch2.blogspot.com