Sonntag, 29. Mai 2022

Aktualita? Zmýlený dátum, aktuálny dátum!

 Niečo mi nefunguje! A nielen formát!


Veľkonočné vajíčko (tiež: veľkonočné vajíčka , "düpfen", "ditschen", "tüppen", "tippen", "kitschen", "gecksen", "pecken", "tütschen", "dotzen", " boxen", "Klockeln" alebo "kicken" - dialekty pre "zrážky, narážky") je starý veľkonočný zvyk, ktorý sa svojho druhu koná ako súťaž najmä v bavorskom Hornom Falcku, v mnohých regiónoch Starého Bavorska, v Južnom Tirolsku, v mnohých regiónoch Rakúska a na Balkáne až po Rusko, v nemecky hovoriacom Švajčiarsku, ale aj v Porýní, v Luxembursku a časti Švédska.

Vaječný súboj dvoch slovenských starcov


Nie len tak niečo mi neštimuje!


Aktuálnosť tiež zaostáva, okrem Ruska označeného červenou farbou. Chybné sú len nábojnice, vajcia sa nehodia, človek si želá ťažšie zbrane...


Do doručenia tychto používate klasické granáty a podobné zbrane, hlavne pri tom exploduje mozog…


Hymnus na rozum:

rozum tu miesto nemá

len čo by tak mal vrabec

v klietke pre mačky

keď nevľúdná mu nedá...


2 Kommentare:

  1. Jedna sa aj o slovensku variaciu tradicneho japonskeho zapasu SUMO,
    alebo je to dnes uz po slovensky spisovne "variant", ci dokonca "valiant"?!?

    AntwortenLöschen
  2. V rusky se vše jmenuje jinak: Granát F-1 je obranný granát, ruská varianta byla vytvořena v roce 1939 konstruktérem F. I. Chamejevem a je používána prakticky dodnes. Pro svůj vzhled je přezdívaný jako "citron" nebo "vajíčko", v Rusku je nazýván "ananas".

    AntwortenLöschen

Smile

  Nichts zum Lachen! Halte aus, bemühe dich, Lieber, wir kommen in den Zirkus. Milacik, namahaj sa trochu, zobberu nas vystupdovat o cirkusu!

tlustjoch2.blogspot.com